Ana Sayfa EĞİTİM Fatsa Eğitim Alanında Örnek Olmaya Devam Ediyor

Fatsa Eğitim Alanında Örnek Olmaya Devam Ediyor

662
0
Paylaş

Fatsa ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı arasında Fatsa ilçesinde Bilim Sanat Merkezine Yazılım ve Tasarım Atölyesi Kurulmasına dair Protokol İmzalandı.

Protokol imza törenine Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa İlçe Milli Eğitim Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Fatsa’nın eğitim anlamında da fark yarattığını söyleyen Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Fatsa ilçemizde geldiğim günden bu yana eğitim adına çok güzel işler gerçekleşmektedir. En iyi yatırım insana olan yatırımdır. Fatsa her anlamda olduğu gibi eğitim anlamında da bir örnek olduğunu gösteriyor. Örneğin Matematik Müzesi büyük bir olaydır. Eğitim çok önemli bir konu ve ben duyarlılığınızdan dolayı Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, eğitime çok önem verdiklerini ve devam eden birçok çalışma başlattıklarını dile getirdi. Başkan Karataş, “Fatsa’da protokolünü imzaya kavuşturduğumuz Yazılım ve Tasarım Atölyemiz bölgemizde tek olacak bir çalışma. Bu çalışmamızla Karadeniz Bölgesinde iyi bir örnek olacağız. Aslında bölgemiz ve odamız adına sevindirici bir çalışma. Geleceğimizde söz sahibi olacak gençlerimizin yetiştirilmesine ev sahipliği yapacak olan bu proje bizim adımıza çok sevindirici bir durum. İnşallah bu gençlerimiz ve çocuklarımıza Yazılım ve Tasarım Atölyemizi Kasım Ayının sonunda hizmete açacağız. Yazılım ve Tasarım Atölyemiz bölgemizde tek olacak bir çalışma. Bu çalışmamızla Karadeniz Bölgesinde iyi bir örnek olacağız. İnşallah hep böyle güzel örneklerin ve çalışmaların Fatsa’dan başlamasını temenni ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde öğrencilerimizin sınıflardan çıkarak değişik eğitim ortamlarında buluşma yönünde bir atılım başlatıldı. Bu atılımlardan bir tanesi de Yazılım ve Tasarım Atölyesiydi. Bu atölyelerde öğrencilerin derslerde öğrenmiş oldukları teorik bilgiyi, uygulamaları için ortaya konulmuş bir projeydi. Tasarım ve Yazılım Atölyemiz, Fatsa Bilim ve Sanat Merkezinde üstün zekaya sahip, IQ seviyesi 130 olan 70 öğrencilerimize hizmet verecek. Bunun yanı sırada sadece Bilim Sanat Merkezimizde değil, dışarıda olan öğrencilerimizin de bu eğitimden yararlanmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ben bu vesileyle geldiği günden bu yana bizlerden desteğini esirgemeyen başta Fatsa Kaymakamı Sayın Ömer Lütfi Yâran’a, Ticaret ve sanayi odası başkanı Sayın Tayfun Karataş ve yönetim kurulu üyelerine eğitim camiası olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here