Ana Sayfa EĞİTİM FATSA CAHİT ZARİFOĞLU ANADOLU LİSESİ’ ULUSLARARSI BAŞARISI

FATSA CAHİT ZARİFOĞLU ANADOLU LİSESİ’ ULUSLARARSI BAŞARISI

1270
0
Paylaş

10-12 Nisan tarihinde 13.Uluslararası MEB Robot Yarışması” na  katılan Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Öğrencileri  “Caretta Caretta Yumurta Toplama” kategorisinde ilk 25 takım arasına girme başarısını gösterdi.

 17 Ülkenin 12 Kategoride 878 kurumdan 272 Takımın 5 bin 999 yarışmacısının 3 bin 849 robotuyla katıldığı yarışmada öğrenciler 2 robotla ilk 25 takım arasına girdi, son yarışmayı 2-1 kaybetti.

      Bu başarıyla Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) tarafından yürütülen “İstanbul Havacılık,Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST”e direkt katılma hakkı elde etti.

“İMKAN BULURSAK TÜM YARIŞMALARA KATILIRIZ”


Okul Müdürü Yüksel Acar ilk defa bu yıl zor şartlarla temin ettikleri 4 robotla çalışan öğrencilerin bu başarıyı elde etmesi daha müsait şartlarda daha ciddi başarılara imza atacaklarının işareti olduğunu belirterek bundan böyle sponsorlar bulup destek gördükleri müddetçe imkanları ölçüsünde tüm yarışmalara katılmak istediklerini söyledi.

“2023 VİZYONU KAPSAMINDA YAPAY ZEKANIN HAYATA GEÇİRİLMESİNDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Büyük fırsat ve imkanlarla daha ciddi başarılara imza atabileceklerini vurgulayan Acar, “Anlaşıldı ki; öğretmen ve öğrencilerimiz kıt imkan ve fırsatla bu başarıyı sağladıklarına göre daha büyük işleri başarabilirler. Bizler vizyon sahibi idareciler olarak gençlerimizin önünü açabilir daha müsait fiziki ortam ve teknolojik donanımla imkan ve atmosfer oluşturabilirsek onlar üzerine düşeni mutlaka yapacaklardır. Onların gözlerindeki pırıltıdan bunu anlamak hiç zor değil. Yarışmanın sonucu bana gösterdi ki; Bizler Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesiningenç,  donanımlı ve dinamik öğretmen ve öğrencileri  olarak 2023 Vizyonu kapsamında yapay zekanın hayata geçirilmesinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

“DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER”

Okulun başarıya giden yolda robot kiti alımı için kendisine ısrarcı olan kısa zaman içinde gece gündüz demeden gayret edip öğrencileri çalıştıran Bilişim Öğretmeni Yusuf Dinç’e teşekkür eden Okul Müdürü Yüksel Acar, “Katıldığımız tüm yarışmalardaki maddi ve manevi desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Saygın Atinkaya’ya ve İlçe Kaymakamımız Mehmet Yapıcı’ya, ihtiyaç hissettiğimiz her konuda desteğini arkamızda hissettiğimiz Temel Eğitim Genel Müdürümüz Cem Gençoğluna’na özellikle robot kiti alımında ödenek tahsis eden zamanın Destek Hizmetleri Genel Müdürü şu an Sivas Valimiz Salih Ayhan’a teşekkür ve saygılarımı arz ediyorum. Devletimizin tahsis ettiği her kuruş ödeneğin hakkını ödemeye çalıştığımıza inanıyorum” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here