Ana Sayfa EĞİTİM Fatsa Anadolu Lisesi “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” Açıldı.

Fatsa Anadolu Lisesi “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” Açıldı.

1174
0
Paylaş

Fatsa Anadolu Lisesi öğretmenleri ve  öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları kapsamında hazırladıkları projelerin yer aldığı serginin açılışı törenle yapıldı. 

Bilim Fuarının Açılış Törenine; Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Fatsa Belediye  Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muhammet Ancaza, Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin,  daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Açılış töreninde konuşmasını Fatsa Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Baycan yaptı.   

 Sözlerine, ortaöğretim ve lise sınıflar arasında okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, sonuçlarını sergiledikleri 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızın açılış törenine iştirak ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum diyerek başladı. 

“TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlediğimiz fuarın açılışını gerçekleştirmekten son derece mutluyuz” diyen Fatsa Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Baycan, “Bilim fuarları öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda 22 eserden oluşup 13 araştırma,4 tasarım,5 inceleme alanında toplam 22 proje, 96 öğrencimiz 1 danışman öğretmen nezaretinde özverili bir çalışma ortaya koydular” dedi.  

Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri öğrencilerinin Fatsa Anadolu Lisesi projelerinin yer aldığı bilim fuarındaki proje stantlarını gezerek projeleri incelediler ve projelerin sahibi öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldılar. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here