Ana Sayfa EĞİTİM BÜYÜKŞEHİR, VATANDAŞLARI İLK YARDIMA HAZIRLIYOR

BÜYÜKŞEHİR, VATANDAŞLARI İLK YARDIMA HAZIRLIYOR

695
0
Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) ile vatandaşlar, günlük hayattaki yaşamsal becerilerini geliştirmek için acil durumlarla ilgili ilk yardım eğitimi alıyor.

92 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR

 Altınordu, Ünye ve Fatsa’da 92 kursiyer “İlk Yardımın Temel İlkeleri, Temel Yaşam Desteği, Yaralanmalarda İlk Yardım, Kırık-Çıkık ve Burkulmalarda İlk Yardım, Diğer Acil Durumlarda İlk Yardım ve Taşımalar” konularıyla ilgili bilinç kazanıyor.

Toplam 18 saatlik eğitim sonrasında kursiyerler, sağlık görevlileri tarafından verilen eğitimlerle hayatın kurtarılması ya da kötüye gitmesinin önlenmesi için yapması gerekenleri öğreniyor.

“İLK YARDIM HAYAT KURTARICI MÜDEHALELERDİR”

İlk yardımın hızlı ve sakin yapılması gereken bir uygulama olduğunu ifade eden Kurs Öğretmeni Jale Eyüboğlu, “İlk yardım kurslarımıza vatandaşlarımızın katılımı çok fazla, insanlarımız bu konuda duyarlı. Öğrencilerden sokaktaki insanlara kadar toplumun tüm kesimlerinden kurslara katılım oluyor. İlk yardım hayat kurtarıcı müdahalelerdir. İyileştirmenin kolaylaştırılması, hayati fonksiyonların tekrar yerine gelmesinin sağlanması gibi önemli görevleri barındırıyor. ORMEK olarak temel ihtiyaçlardan olan ilk yardım konusunda kursiyerlerimize eğitim vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here