Ana Sayfa EĞİTİM 4. Matematik Olimpiyatları Ödülleri Verildi

4. Matematik Olimpiyatları Ödülleri Verildi

1117
0
Paylaş

18 ortaokul ve 54 öğrencinin katıldığı Ortaokullar Arası 4. Matematik Olimpiyatları ödül töreni gerçekleştirildi. İlçe Milli eğitim Müdürlüğü himayesinde Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nin (CZAL) koordine ettiği Ortaokullar Arası 4. Matematik Olimpiyatları gerçekleştirildi. Yapılan sınavlar sonucunda CZAL Ömer Halis Demir Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreniyle dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan CZAL Okul Müdürü Yüksel Acar, “Matematik tek kelime ile ölçü demektir. Ünlü Filozof Sokrates çalışma odasının kapısına ‘ölçü bilmeyen giremez’ yazmıştır. Kuran-ı Kerimde ise ‘Allah her şeyi bir ölçüye göre yaratmış’ buyurulmaktadır. Bütün bunlar matematiğin önemi bakımından yeter ve artar. Amacımız ortaokul öğrencilerine matematiği sevdirmek ve yeteneklerini göstermektir. Yeteneğini gösterip, farkındalığını oluşturan öğrencilerimizi de fark ettiğimizi göstererek ödüllendirerek onlara hissettirmektir. Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi olarak kurumsal kültürümüz gereği, özellikle matematik alanında kendini geliştirmiş zeki öğrencilerimizi onurlandırmak istedik. Matematiği seven öğrencilerin kendilerine değer verildiğini görmelerini ve lise öğrenimlerine ilçemiz içerisinde devam ederek Fatsa’mızın eğitim başarısının arttırılmasını ümit ettik. Ayrıca bu öğrencilerimizin yarınlarımızın yerli ve milli beyinleri olacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Ortaokullar Arası 4. Matematik Olimpiyatları ödül törenine katılan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, MHP İlçe Başkanı Murat Kaçak tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here