Ana Sayfa YAŞAM Türk Gençliği…

Türk Gençliği…

1947
0
Paylaş

2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı. Kimi öğrenciye göre çile, kimi öğrenciye mükafat, kimisine göre ise sadece okumak için okul…

Sevgili öğrenciler, yaşınız kaç olursa olsun öğrendiğiniz her bilgi siz farkında olmasanız bile hayatınızın her yerinden karşınıza çıkacak. Okumayı öğrenerek iletişim kurmanız güçlenecek, matematik öğrenerek sorunları, problemleri çözmede pratik zekânız gelişecek; fizik, kimya, biyoloji ile hayatın bilinmeyen yönlerini keşfedeceksiniz. Sizler okulu nasıl görmek isterseniz, okul size öyle şekillenecektir. Siz kitapları sıra altında tutup, sınavlardan önce hatırlarsanız elbette ki notlarınız da sizleri memnun etmeyecektir.

Hayatta ne ailenize, ne de çevrenizde ki insanlara bir şeyler kanıtlamak için değil kendinizi tanımak ve hedeflerinize ulaşmak için okuyun. Zaman öldürmek için ya da zorunlu olduğu için değil sevdiğiniz için ders çalışın. Ön yargılarınızdan kurtulun mesela. Matematik çok zor ya gibi klişelerin arkasına sığınmadan, o klişelerin üzerine giderek çabalayarak ve başararak çalışın.

Hayatınızın her döneminde zorluklar olacaktır. İlkokulda yeni konuları kavramak, lise de hem kendinizi tanıma ve okula adapte süreci, üniversite de kendi ayaklarınızın üzerinde durmak çabası, daha ağır konular, mesleğe hazırlanmak gibi sayılamayacak kadar çok basamaklarınız olacak. Bu basamaklarda ne aileniz, ne arkadaşlarınız ne de bana yardım eder dediğiniz insanların hiçbirini yanınızda göremeyebilirsiniz. Hayat sizin, gelecek sizin ve bunlara yön verecek kişilerde sizlersiniz.

Ön yargılarınızı, bahaneleri, engelleri elinizin tersiyle itip kendinize güvenin. Bu yılda bitecek ve bazılarınız için başka bir hayat olacak bazılarınız üniversiteye gidecek bazılarınız hatalarının farkına varacak ve yeni bir başlangıç yapacak. Her şey sizlerin elinde gençler. Sizler bu ülkenin geleceği, umut ışığısınız.

Okuyun, araştırın, başta kendiniz olmak üzere bilmediklerinizi keşfedin. Yerinizde saymadan her anınızda geleceğinize bir adım atın.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here