Ana Sayfa YAŞAM “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması Başlıyor

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması Başlıyor

8397
0
Paylaş

Yeşilay Ordu Şubesinden Yarışma

 Yeşilay Ordu Şube Başkanı Cengiz KESKİN;“Konusu bağımlılık olan ve Ordu’daki ilkokul, ortaokul ve liselerdeki tüm öğrencilere açık bulunan ödüllü yarışmaya, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda okullarımızın ilgi göstermesini ve özellikle öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya koymasını teşvik etmek amacıyla beklemekteyiz” dedi.

 Cengiz Keskin, “Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Türkiye çapında 81 ilde gerçekleştirilen

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının bu yıl 9.su düzenlenecektir. İlimizde ilki 2016 yılında yapılan bu yarışmanın 2019 yılında üçüncüsü yapılacaktır. Ana konusu bağımlılık olan ve Ordu’daki resmi ve özel; ilkokul, ortaokul ve liseler de sigara, alkol, uyuşturucu madde ve kumar bağımlılığının zararları ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız. Yarışma; “bağımlılık” konulu edebi ve görsel olmak üzere iki kategoriden oluşmaktadır. Edebi kategoride kompozisyon, hikaye, anı, şiir; görsel kategoride de afiş, resim, karikatür ve kısa video gibi alanlarda başvuru yapılabilecektir. “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının son başvuru tarihi 15 Şubat 2019’dur.

Yarışma sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, daha çok öğrenciye ulaşarak

yarışmaya katılımın artması ve böylece toplumumuzda bağımlılıklara yönelik farkındalık seviyesinin yükseltilmesi Yeşilay Ordu Şubesi ana amacıdır.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here