Ana Sayfa YAŞAM Flört Etmek İçin Daha Çok Erken

Flört Etmek İçin Daha Çok Erken

9220
0
Paylaş

Okullar açıldı ve caddeler sokaklar okul üniformaları öğrencilerle doldu taşıyor. Genel olarak sosyal medyada gündem olan ve çoğu insanı ilgilendiren konulardan birisine kafam takılmadı değil…

“Flört Şiddeti” daha önce duymuş muydunuz? Ben duydum ve herkesin de farkındalığının olması gerek bir durum. Artık çocuklarımız ve gençlerimiz daha sosyal ve aktif şekilde büyüyorlar. Akıllı cihazların sunduğu çoğu imkânı çok fazlasıyla kullanıyorlar. Bunlara ek olarak da zihinleri bulandıran gençlik dizilerini ve reytingleri alt üst eden dizilerini de düşünürsek kimse tutamaz gençlerimizi.

Artık popülerliğin ve duygusal ilgi beklentisinin çok fazla olduğu dönemlerde çocuk ve gençlerin flört edinme ve duygusal arkadaşlık kurma istekleri çok fazla olduğunun farkındayız. Kaçıncı sınıf ya da kaç yaşında olduğunun bir önemi de kalmadı artık…

Kız-erkek arkadaşlıklarının olmasına ve bir bağ kurulmasına karşı olan ya da kız ve erkekler bir arada olamaz, arkadaş olmaları yasaklanmalı gibi düşüncelere sahip olan bir kişi değilim. Benim sorunum gençlerin daha kendileri hakkında öğrenemedikleri, kişisel anlamda gelişme sürecinde oldukları ve kendilerini tanıma evrelerinde oldukları bu süreçte; yanlış arkadaşlıklar ve yanlış ilişkiler ile kendilerine farklı bir kişilik ve yaşam oluşturmaları konusunda şikâyetlerim var.

Flört şiddeti, bireyin duygusal bağ kurduğu kişi ile olan iletişiminde maruz kaldığı şiddet türüdür. Erkeklerin ergenlik döneminde hem toplumsal yapıdan kaynaklı hem de erkek olmanın verdiği bir özgüvenle hayata daha aktif ve açık olduğunu ve ayrıca “ben erkeğim ve ben ne dersem o olur” egosuna girdiği bu dönemde, kız çocuklarının bu daha fazla maruz kaldığı bilinmektedir. Kızların ise kıskançlık adı altında erkeklere uyguladıkları şiddeti de göz ardı etmeyelim.

En güzel arkadaşlıklarınızı ve bağlarınızı kurun, kurmalısınız. Fakat arkadaşlıklarda oluşan kurallar, şiddet içeren davranışlar, üstünlük yarışı gibi olaylar doğru değildir. Kızlar ya da erkekler, benliğinizi tamamen tanıdığınızda, kişiliğinizi oturtturduğunuzda daha doğru arkadaşlıklar yapacağınıza emin olabilirsiniz. Diziler ve sosyal medyada gelişen durumların çoğunun bir rolden ibaret olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

Biz kameraların gördüğü bir sahnede değil gerçek hayattayız.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here