Ana Sayfa YAŞAM Çizgimizi Aştık…

Çizgimizi Aştık…

1446
0
Paylaş

Artık nerede ne yapacağımızı, ne konuşacağımızı ve ne tepki vereceğimizi şaşırır olduk.

Bunun nedenleri nedir ne değildir herkesin farklı bir cevabı var fakat ipin ucu fazlasıyla kaçmaya başladı.

Boykot ya da protesto kelimesini ya anlayamadık ya da kendimizce yeni anlamlar ürettik. ABD ve İsrail’i boykot edelim dedik. Gittik en az 4 Bin TL’lik telefonlar aldık ve acımadan kırdık. Kola boykotu yapalım dedik cebimizde ki paralarla marketlerde ki kolaları topladık sokağa döktük. Ama son zamanlarda sosyal medya da dolaşan “poşet boykotu” artık son noktamız oldu.

Hadi kendi cebinizden çıkan ve kırıp döktüğümüz ya da klozete attığımız paralarınıza bir şey diyemeyeceğim. Çünkü protesto ya da boykot etmek yerine kendi cebimize zarar verdik.

Fakat 1 Ocak’ta başlayacak olan marketlerde paralı poşet dönemi için planladığınız boykot açık ve net düşüncesizce oluşturulmuştur.

Planlanan boykot aynen şu şekilde hiçbir yerini düzeltmeden yazıyorum:

“Poşet Protestosu

1 Ocakta markete gidiyoruz, alışveriş arabasını dolduruyor, kasiyer barkotları okuttuktan sonra poşet istiyoruz, poşetler ücretli deyince öylece bırakıp marketi terk ediyoruz. Kasiyer uğraşsın alışverişi iptal etmek için ve ürünleri reyonlarına taşısınlar. İşte poşet boykotu böyle olur. Var mısınız boykota katılmaya”

Çok fazla tepki gösteren ben miyim yoksa gerçekten bu açıklamaya boykot diyor musunuz?

İlk olarak bu yapacağınız ne sizin tepkinizi belli eder ne de bunu protesto olarak görülmesini sağlar. Bu yapacağınız sadece eziyet ve vicdansızlıktır.

Market çalışanlarının poşet uygulamasında ki suçu nedir?

Amaç çevre kirliliğini önlemektir. Telefonları alıp kırarken, kolaları klozete dökerken, paraları yurt dışı ürünlerine yatırıp sonra protesto ediyoruz diyerek çöpe atarken kimsenin cebini düşündüğü yok lakin 25 kuruş için insanlara eziyet etmeyi planlıyor ve boykot olarak yayımlıyorsunuz.

Ben insanın insana yaptığı hiçbir eziyeti protesto olarak saymıyorum. Hele ki suçu olmayan sadece ekmek parasını kazanan bir vatandaşın için böyle işlere bulaştırıp marifet sayılmasını kabul etmiyorum.

Artık silkelenelim…

Artık bir kendimize gelelim.

Düşünerek hareket edip, kendimizi sorgulayalım!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here