Ana Sayfa EĞİTİM SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERE TRAFİK ŞOKU

SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERE TRAFİK ŞOKU

1351
0
Paylaş

30 Haziran ve 01 Temmuz tarihlerinde yapılan Üniversiteye giriş sınavı Fatsa’dan sınava girecek öğrenciler için adeta kâbusa döndü. Fatsa’da sınav yapılmaması nedeniyle Altınordu ilçesine sınava girmek üzere yola çıkan öğrenciler Altınordu ilçe girişinde sıkışan trafikle karşılaşınca büyük şok yaşadı.
Altınordu ilçe girişinde başlayan yoğun trafik nedeniyle öğrenciler sınav merkezlerine yaklaşık 2 saat sürede ulaşabildi. Sabahın erken saatinde yola çıkanlar yoğun trafiği 2 saatte aşmaya çalışırken, normal saatinde yola çıkanlar arabalarından inip koşarak sınava yetişmeye çalıştı.
Öğrencilerinin sınava geç kalmalarından endişelenen veliler stresli anlar yaşarken, veliler yetkililere ateş püskürdü. Bu zulmü bizlere reva görenlere lanet okuyan veliler, sınavların neden Fatsa’da da yapılmadığını sordu.

Veliler Soruyor. Fatsa’da Neden Sınav Yapılmıyor?
Ordu genelinde sınavlar Altınordu ve Ünye’de yapılıyor. Ordu’nun en büyük ilçelerinden biri olan ve çevresinde bulunan 6 ilçe ile birlikte Ordu’nun en kalabalık öğrenci yoğunluğuna sahip ilçesi konumundaki Fatsa’da neden sınav merkezlerinin açılmadığı kocaman bir soru işareti.
Bu konunun geçen seneki sınavlarda da gündeme geldiği biliniyor. Dönemin milletvekilleri tarafından meselenin çözümüne ilişkin verdiği sözler henüz hafızalarda tazeyken, sonuç olarak hiçbir girişimde bulunulmadığı böylece ortaya çıkmış olması vatandaşı çileden çıkardı.

Haklı olarak öğrenci ve veliler soruyor; Fatsa’da sınav merkezleri açmak çok mu zor? Yıllarca ders çalışan ve umutlarını bu sınava bağlayan öğrenciler, trafiğe takılıp yılların emeğini bir günde harcatılması hangi vicdana sığar? 2 saat boyunca sınav saatine yetişme stresi yaşayan öğrencimizin sınavda başarılı olmasını beklemek ne kadar sağlıklı?
Soru ve sorunlarına cevap arayan veliler, sınava yetişemeyen ve bir yılı heba olan öğrencilerin vebalini de konu ile ilgilenmeyen yetkililere yükledi.
Sınavdan dönen öğrenci velileri MHP İlçe Başkanlığına müracaat ederek çektikleri sıkıntıları dile getirdi. Bu ana kadar mevcut yetkililerden bir sonuç alamadıklarını belirten veliler, konuya el atılması huşunda yardım talebinde bulundu.
MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, konunun en kısa zamanda çözümü noktasında gereken girişimlerin yapılacağını belirterek, öğrencilerimizin hayati önem taşıyan bir sınava girerken, trafik sorunu gibi bir mesele yüzünden yıllarının heba olmasına razı olamayız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here