Ana Sayfa GÜNCEL “Şerefimizle Yaşamımızı Gazi ve Şehitlerimize Borçluyuz”

“Şerefimizle Yaşamımızı Gazi ve Şehitlerimize Borçluyuz”

8537
0
Paylaş

19 Eylül Gaziler Günü, 15 Temmuz Özgürlük Meydanında düzenlenen program ile kutlandı. Gaziler Günü programına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Selamettin Bayçelebi, resmi kurum amirleri, siyasi parti temsilci ve üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, gazi yakınları ve şehit yakınları katıldı.

Gaziler Günü programı Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Çelenk sunumu arından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemi ile ilgili Fatsa Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Tunç konuşma yaptı.

Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda gazi ve şehit olanlardır diyen Ali Tunç; “Türk ulusu olarak onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Her Türk çocuğuna annesi ve ninesi şehitlik ve gazilik ninnileri ile büyütmüş, askere giderken de “Haydi oğlum, git ya gazi ol ya da şehit” diyerek uğurlamıştır. Evladını vatanı için veda etmekten çekinmemiştir. Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve milletçe namusumuzla, şerefimizle yaşamımızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Bütün bunlardan dolayı onlara saygı ve sevgi duyuyoruz. Dinimiz vatan sevgisini “Vatan sevgisi, imandandır” diyerek belirtmiştir. Savaşta ölenler şehit yaralananlar ise gazi unvanı ile onurlandırılmıştır. Türk ulusu için bu iki kavram da çok önemlidir. Manevi rütbelerin en yükseğidir. Türk ulusunun şanlı tarihi, bizlere gurur veren, her zaman övündüğümüz eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur. Gazilerimiz, bize bu zaferleri yaşatmışlardır. Vatanımızı ve milletimizi, Türk devletinin bölünmez bütünlüğünü korumak için her karışına kanlarını akıtmışlardır. Savaşlarda destanlar yazarak tarihe altın harflerle geçmişlerdir. Şehit ve gazilerimizin hatırlarını yücelterek, onlara sahip çıkmalıyız. Böylelikle ulusumuzun gönlünde hak ettikleri yeri alacaklardır. Bu davranış da Türk ulusunun vefa örneklerinin en yücesi olacaktır” dedi.

Gaziler Günü programı şiir okunması ile sona erdi.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here