Ana Sayfa GÜNCEL ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

746
0
Paylaş

“AMACIMIZ EBEDİ İSTİRAHATGÂHLARINDA RAHAT UYUMALARI”

Vatan savunmasında şehitlik mertebesine ulaşan kahramanları unutmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehitlerimizin ebedi istirahatgâhlarında bulunan şanlı Türk Bayraklarını yenileriyle değiştiriyor.

 “ZARAR GÖREN ŞEHİT MEZARLARININ BAKIMI YAPILDI”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığınca, 19 ilçede Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunan 331 şehit mezarı düzenli olarak ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde, yıpranan Türk bayrakları yenileriyle değiştirilirken Kur’an-ı Kerim okunup yapılan hatim ve dualar şehitlerimize bağışlanıyor. Yaz ayının sona ermesiyle birlikte mezarların üzerinde bulunan yabani otlar temizlenip mermerlerinin temizliği yapılıyor.

Sert geçen kış aylarında ve özellikle yüksek kesimlerde hava şartlarından zarar gören şehit mezarlarının Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bakımı yapılırken, ilkbahar ve yaz aylarında da aynı çalışmalara devam ediliyor.

“RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

Ne yaparsak yapalım vatanımızın şanlı evlatlarının haklarını ödeyemeyiz diyen Başkan Engin Tekintaş, “Vatan savunmasında canlarını hiçe sayan, ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü yolunda şehadet şerbetini içen şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Aziz vatanımızın bağımsızlığını borçlu olduğumuz şehitlerimize yakışır mezarlıklar asırlar boyunca hiç kaybolmasın ve onların muazzez hatırası hep yaşasın istiyoruz. Bu sebeple de hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz ve kaçınmayacağız. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here