Ana Sayfa GÜNCEL FATSA HZ.ÖMER CAMİİNDE TEMEL ATMA TÖRENİ

FATSA HZ.ÖMER CAMİİNDE TEMEL ATMA TÖRENİ

1110
0
Paylaş

Fatsa Evkaf mahallesi Salı Pazarı mevkiine yapılması planlanan Cami inşaatı için temel atma töreni gerçekleştirildi.


Hazreti Ömer Camiinin temel atma törenine Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İlçe Müftüsü Hamza Bayram, Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, Ak Parti Fatsa Belediye Başkan adayı İbrahim Ethem Kibar, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan ve Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Hüseyin Akot ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

“DERNEĞİMİZ 2018 HAZİRAN AYINDA KURULDU”

Temel atma töreni din görevlisi tarafından kuran okunması ile başladı. Konuşmalar bölümünde ilk konuşmayı yapan Cami Dernek Başkanı İsmail Keskin Hazreti Ömer Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin 2018 yılı haziran ayında kurulduğunu ve kısa sürede hayırsever vatandaşların katkılarıyla bugünkü konumuna ulaştığını söyledi.

“CAMİLER MÜSLÜMANLARIN TAPUSUDUR”

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu’da yaptığı konuşmada, “Peygamber efendimiz diyor ki kim Allah’ın rızasını gözeterek bir mescit inşa ederse ben de cennette bir saray hediye edeceğim diyor. İnşallah camimiz mahallemize yakışacak şekilde en güzel şekilde tamamlanır. Camiler Müslümanların  tapusudur. Cami gördüğümüz zaman anlarız ki orada Müslümanlar yaşar. Camiler bizim nişanımızdır.” diye konuştu.

“SADECE BİR İBADET ALANI DEĞİL SOSYAL ALANLARI OLAN BİR MABET OLACAK”

Temel atma töreninde son konuşma yapan Fatsa İlçe Müftüsü Hamza Bayram ise yaptığı konuşmada, “İlçemizin güzel bir mevkisine güzel bir eseri kazandırdığı için başta dernek başkanımız olmak üzere ve buranın tahsis edilmesinde her türlü kolaylığı sağlayan belediye yetkililerimize ve bu mabedin yapılmasında emeği geçecek olan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Hazreti Peygamber’in ilk hicretinde Medine-i Münevvere’de mabed inşa etmiştir ve yine baktığımız zaman ecdadımız feth ettiği yerleri oranın tapusu olması açısından mabet inşa etmiştir. Bu muhabbetleri yaparken günün şartlarına göre bizim bunu yapmamız gerekir. Bu camiimizin projesi biraz değişik olsun istedik, hem sosyal alanlarıyla bir proje olsun dedik. Sadece bir ibadet alanı değil sosyal alanları hatta ve hatta ilerisini düşünerek yolda geçenlerin kalabileceği mekanların içinde olacağı güzel bir mabedin inşallah bugün burada temelini atıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here