Ana Sayfa EĞİTİM Ulusal Karadeniz Cerrahi Günleri’nin 2’ncisi ODÜ’de Gerçekleştirildi 

Ulusal Karadeniz Cerrahi Günleri’nin 2’ncisi ODÜ’de Gerçekleştirildi 

1003
0
Paylaş

2’nci Ulusal Karadeniz Cerrahi Günleri toplantısı Ordu Üniversitesi ve Karadeniz Cerrahi Derneği iş birliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde Müzik ve Sahne Sanatları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Selim Anorektal Hastalıklar” konulu toplantıda Türkiye’nin farklı illerinden alanında deneyimli birçok konuşmacı ve katılımcı bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevil Işık ulusal kongrelere katılımın giderek güçleştiği son yıllarda, bölgesel derneklerin bilgi paylaşımının, bölge cerrahları arasındaki iletişim ve dayanışmayı artırmanın önemine vurgu yaparak toplantıya olan katkıları için Karadeniz Cerrahi Derneği yönetimine ve Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne ayrıca bilgi ve tecrübelerini aktarmak için gelen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Karadeniz Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz, ilki Trabzon’da gerçekleştirilen toplantı serisinin ikincisinde Ordu’da olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek diğer bölge kentlerinde de benzer toplantılara devam etmek istediklerini ifade etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Noyan da yaptığı konuşmada, bu tarz bölgesel toplantıların, erişim kolaylığı açısından değerini ayrıca çevre bilim insanlarına ve öğrencilere yapacağı katkının önemini vurgulayarak geldikleri için tüm katılımcılara Üniversitemiz adına teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan bilimsel programda bilimsel program çerçevesinde “Selim Anorektal Hastalıklar” tüm boyutlarıyla tartışılırken toplantı sonunda iki sözlü bildiri oturumu gerçekleştirildi.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here