Ana Sayfa EĞİTİM Trafiğin Minik Dedektiflerine Kırmızı Düdük Semineri

Trafiğin Minik Dedektiflerine Kırmızı Düdük Semineri

1059
0
Paylaş

“Kırmızı Düdük Uygulaması” kapsamında Fatsa Hacer Yücel Anaokulu öğrencilerine seminer düzenlendi.

Fatsa Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Kırmızı Düdük Projesi kapsamında düzenlenen seminere Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammet Ancaza,  Fatsa Trafik Büro Amiri Mustafa Taş, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiserler ve Hacer Yücel Anaokulu yetkilileri ve öğretmenleri katıldı.

“Kırmızı Düdük Uygulaması” neticesinde Fatsa Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli trafik polislerinden Selami Yıldırım, öğrencilere hem sunum gösterisi hem de oyunlar ile trafikte uyulması gereken kuralları anlattı.

Hacer Yücel Anaokulu Müdür Ahmet Kabacı, bu gibi seminerlerin ve uygulamaların çocuklara küçük yaşta trafik bilincini oluşturduğunu ayrıca küçük çocukların Polis Memurlarına karşı da ayrı bir sempati ve güven duyduklarını dile getirdi.

Uygulama hakkında açıklama yapan Fatsa Trafik Büro Amiri Mustafa Taş, “İçişleri Bakanlığımızın yürütmüş olduğu “Kırmızı Düdük uygulaması” çerçevesinde ilçemizde bulunan öğrencilerimize bilgiler verdik. Kırmızı Düdük Uygulamamızın amacı öncelikle kazaları önlemek ve trafikte aile bireylerinin uygulamış olduklarını kural hatalarının farkında olmaları ve bu konuda uyarmalarını sağlamak amacıyla çocuklarımızı bilgilendirdik. Bugünde Hacer Yücel Anaokulunda bulunan çocuklarımıza trafik kuralları ile alakalı bilgiler sunum ve seminer gerçekleştirerek trafikte yapılmaması gereken davranışları anlattık. İnşallah kazasız belasız sağlıklı bir eğitim öğretim dönemi bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Seminer sonrasında anaokulu öğrencilerine trafik dedektif kartı, dedektif şapkası ve kırmızı düdük dağıtıldı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here