Ana Sayfa EĞİTİM Pamukta Fasulye Yetiştirmeden, Konteynerde İstiridye Mantarına 

Pamukta Fasulye Yetiştirmeden, Konteynerde İstiridye Mantarına 

1065
0
Paylaş

Fatsa Anaokulu öğretmen ve öğrencileri ile örnek okul olma yolunda ilerliyor. 2017 yılında başlatılan istiridye mantarı yetiştiriciliğinde gelişerek ve farklı projelerle adından söz ettiren okul hem veliler hem de öğrenciler tarafından takdir görüyor.

Fatsa Anaokulu Müdürü Birol Kılıç gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, “2017 yılında başladığımız istiridye mantarı yetiştirme projemize bu yılda devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının vizyon belgesinde beceri atölyeleri kurulması ile alakalı çalışmalardan ötürü bu yıl daha detaylı olarak çalışıyoruz. Hem Milli Eğitim Bakanlığının çalışmaları adına hem de öğrencilerimizin doğa ile iç içe olmaları adına arka bahçemizde Doğa Atölyesi oluşturduk. Arka bahçemizde istiridye mantarı üretiyoruz, hayvan kulübeleri kurup tavşan, ördek, hindi gibi hayvanların, çocuklarımızla beraber bakımını yapıyoruz; üzüm asması, mandalina, portakal değişik meyve ve sebzelerin üretimini yapıyoruz. Arka bahçemizi artık doğa atölyesine çevirip, çocuklarımızın kendilerini geliştirip, öğrenebileceği bir sistem kurduk.” dedi.

Toplanan İlk Mantarlar Fatsa Anaokulunun minik öğrencileri tarafından Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Saygın ATİNKAYA ve Şube Müdürlerimize hediye edildi.

İstiridye mantarının devamlı hasadının yapıldığını ve ekiminden toplama aşamasına kadar öğrencilere gösterildiğini belirten Birol Kılıç, “İstiridye mantarlarımızın bu dönem ki ilk hasadını yaptık ve öğrencilerimiz ile Milli Eğitim Müdürlüğüne götürdük. Çocuklarımızda bu projeyi çok seviyorlar. En azından yedikleri mantar sebzesinin nasıl üretildiğini ve nasıl geliştiğini kendileri gözlemliyorlar. Başlangıç aşamasından, toplanma aşamasına kadar her aşamasını takip edebiliyorlar. Fatsa İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışan Ziraat Mühendisi Fatih Kale arkadaşımız birebir olarak çocuklarımıza istiridye mantarının ekimini vs. gösterdi.” Diye konuştu.

Doğa Atölyesi Projesini Uygulayan İlk Okul

Fatsa’da doğa atölyesi projesini yapan ilk anaokulu olduklarını söyleyen Okul Müdürü Kılıç, “İstiridye mantarı yetiştirme ve doğa atölyesi projesi olarak Fatsa’da bu uygulamayı yapan tek anaokulu biziz. Bu projeler de çocukların daha çok hoşuna gitmeye başladı. Bir öğrencimiz her sabah elinde marullarıyla gelir, tavşanları besler ve sevdikten sonra derse girer. Yani hayvan sevgisini aşılamak bile çocuklarımız için güzel bir uygulama. Bizim amacımız çocuklarımızda farkındalık yaratmaktı ve biz amacımıza ulaşıyoruz.  Artık doğa atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığının belgelerinde sunuluyor. Okullar artık sınıfa gidelim, boya yapalım, kâğıt çalışması yapalım gibi uygulamalardan uzaklaşıyor. Ve anaokulları olarak bizde çocuklarımız için farklı ve daha aktif olacakları uygulamaları geliştiriyoruz.”

“2023 Eğitim Vizyonuna Bizimde Katkımız Olsun”

 

Fatsa Anaokulu Müdürü Birol Kılıç, “Okulumuzda sabah-öğle ve tam gün eğitiminde toplam 170 tane öğrencimiz var. Öğrencilerimize ve çağa ayak uydurmak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Fatsa Anaokulu olarak farklı çalışmalarımızla öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyonuna bakıp “boşlukları nelerle doldurabiliriz, ne gibi çalışmalarla bu vizyona katkı sağlayabiliriz” soruları üzerine gidip bu projeleri üretiyoruz. Çalışmalarımız küçük bir proje olarak başladı fakat büyüyerek devam edeceğini umuyoruz. Umuyorum ki ilimiz ve ilçemizde bulunan diğer okullara örnek oluruz.”

“Velilerimize ve Herkese Teşekkür Ederiz”

Velilerinde projelere destek sağladığını dile getiren Birol Kılıç “Yaptığımız projelere velilerimizden büyük destek geliyor. Örneğin bir televizyon reklamında “Kirlenmek Güzeldir” sloganıyla çocukların oyunlarına teşvik edilmişti. Velilerimizde çocuklarına projelerde destek gösteriyorlar. Burada çocuklar toprağa sebze ekiyor, hayvanlarla oynuyor. Eğer ki aileler eve giden çocuklarına “kıyafetini kirletmişsin, elbiselerin toprak olmuş” gibi tepki gösterseydi, çocukların belki de bu kadar hevesi kalmayacaktı. İstiridye mantarı üretimi, hayvan bakımı gibi projelerimize de destek gösteren başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kutlu Tekin Baş’a, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Saygın Atinkaya’ya, okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile tüm velilerimize, herkese çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız her proje çocuklarımızda farkındalık oluşturmak adına…”

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here