Ana Sayfa EĞİTİM “Kitaplar Birçok Dünyanın Kapısını Açıyor”

“Kitaplar Birçok Dünyanın Kapısını Açıyor”

1051
0
Paylaş

Eğitimci-Yazar Ercan Uçak Fatsa Palet Kafe’de imza günü düzenledi. Ailesi, dostları ve okuyucuların katıldığı imza gününde kitaplara ilgi yoğun yaşandı.

21 senedir eğitimci olan ve şuan Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinde Edebiyat Öğretmenliği yapan ve kişisel gelişim alanında kitaplar yazan Eğitimci-Yazar Ercan Uçak, okuyucuları ve dostları ile bir araya geldi. Hem bol sohbetin hem de kitapların konuşulduğu imza gününde Yazar Uçak kitapların öneminden ve kitapların yazıldığı aşamadaki emekten bahsetti.

Yazdığı kitaplara ilginin fazla olduğunu belirten Ercan Uçak, “Ben öğretmenim, eğitimciyim ve aynı zamanda yazarım. Gençleri çok seviyorum ve onlar için iyi işler yapmak için çabalıyorum. “Senden Benden, Şimdi Sen Zamanı, İyilik Avcısı ve Boş Yapma” adlarında 4 tane kitabım var. Kitaplarımı yazarken genelde herkese hitap edecek şekilde yazıyorum. Kişisel gelişim alanında kitaplar yazmaya çalışıyorum. Yazma amacımda zaten insanların kendilerini keşfetmelerini istememden kaynaklanıyor. “Senden Benden” kitabım 2017 yılı Mart ayında çıktı ve hiç beklemediğim anda Haziran ayında 5. Baskısı yapıldı. Elbette bu beni mutlu etti.” Dedi.

Türkiye genelinde seminerler verdiğini ve herkese ulaşmaya çalıştığını söyleyen Uçak, “Ben kitaplarımın yanında birde eğitim seminerleri veriyorum. Türkiye genelinde 87 tane seminer verdim. İstanbul’da başlayan yolcuğum Bingöl’de son buldu. 2018 yılında da seminerlerim devam etti. Birçok ilde seminer verdim. Fatsa’da bulunduğum zamanlarda da tüm okullara ulaşmaya ve seminer vermeye çalışıyorum. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve özellikle anne grupları ile bir araya gelerek eğitim düzenliyoruz.” diye konuştu.

Kitapların önemini ve insana kattığı değerlerden bahseden Eğitimci-Yazar Ercan Uçak, “Kitap birçok dünyanın kapısını açıyor. Ve kitap okumadan kendimizi ne kadar geliştirebiliriz, dünyadan ne kadar haberdar olabiliriz ve en önemlisi olayları ne kadar doğru yorumlayabiliriz bunu bilemiyorum. Her kitap okunmayı hak eder. Çünkü her kitapta bir emek var. Tüm kitaplar faydalı olmak amacıyla yazılmış, bir şeyler paylaşmak amacıyla yazılmış eserlerdir. Herkesin okuması lazım.” dedi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here